ΓΣ 29/03/2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ 29ηςΜΑΡΤΙΟΥ 2011

 

Την 29η Μαρτίου 2011 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε η 33η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, μετά από σύμφωνη με τον κανονισμό πρόσκληση των μελών της, στην αίθουσα του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Λυκαβηττού 1Γ’, Αθήνα).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν στα εξής:

1. Ανακοινώσεις

2. Απολογισμός

3. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

4. Προγραμματισμός δραστηριοτήτων

Τη Συνέλευση προλόγισε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, Ομότ. Καθηγήτρια κ. Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, αναφερόμενη στην ιστορία της Εταιρείας, αλλά και στην πλούσια επιστημονική της δράση κατά τα τριάντα τρία έτη λειτουργίας της. Η κ. Μαραγκοπούλου εξέφρασε την επιθυμία μη επανεκλογής της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, επισημαίνοντας παράλληλα την πεποίθησή της για τη συνέχιση της καλής λειτουργίας της Εταιρείας από το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Εν συνεχεία, εξελέγη ομόφωνα το Προεδρείο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, αποτελούμενο από τους : Ομότ. Καθηγητή, κ. Δ. Σπινέλλη (Πρόεδρος) & την υπ.Δρ., κ. Ι. Γουσέτη (Γραμματέας).

Ο Πρόεδρος κ. Δ. Σπινέλλης άνοιξε τις εργασίες της Συνέλευσης, εκφράζοντας αρχικά τις ευχαριστίες του – εκ μέρους της ολομέλειας – στην κ. Μαραγκοπούλου για την καθοριστική συμβολή της ως Προέδρου στην ίδρυση και εδραίωση της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τραγική απώλεια – ως εκ του ξαφνικού θανάτου του – του μέλους του Δ.Σ. Πέτρου Κακκαλή, προς τιμήν του οποίου διατηρήθηκε από την ολομέλεια ενός λεπτού σιγή.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης πέρασε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στο πλαίσιο αυτό, το λόγο έλαβε αρχικά ο Ομότ. Καθηγητής κ. Ι. Φαρσεδάκης, ο οποίος πρότεινε την ανακήρυξη της απερχόμενης Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, κ. Α. Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, ως Επίτιμης Προέδρου. Η πρόταση έγινε αποδεκτή ομόφωνα.

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής κ. Ν. Κουράκης ως Ειδικός Γραμματέας (αρχικά) και ως Γενικός Γραμματέας (στη συνέχεια λόγω θανάτου του Π.Κακκαλή) του απερχόμενου Δ.Σ., αναφέρθηκε στην καταγραφή των μελών και στη διαμόρφωση –μετά από προσωπική του πρωτοβουλία- του καταλόγου τους, καθώς και στις δράσεις του απερχόμενου Δ.Σ. κατά τα τρία έτη της θητείας του (2008-2011), μεταξύ των οποίων επιστημονικές διαλέξεις, συνέδρια, εκδόσεις επιστημονικών συγγραμμάτων κ.ο.κ.

Εν συνεχεία, η Καθηγήτρια κ. Χ. Ζαραφωνίτου ως Ταμίας του απερχόμενου Δ.Σ. διενήργησε τον οικονομικό απολογισμό, στο πλαίσιο του οποίου ανάφερε την παραλαβή ενός βιβλιαρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος από τον προκάτοχό της Καθηγητή κ. Κουράκη, με το ποσόν των 1150,76€ στις 22/2/2008 και 10 ευρώ σε μετρητά ενώ η σημερινή ταμειακή κατάσταση της Εταιρείας, αφορά στο ποσό των  2435,63€ κατατεθειμένα στον άνω τραπεζικό λογαριασμό την 29/3/2011 καθώς και το ποσόν των 740 ευρώ σε μετρητά, ήτοι εν συνόλω 3175,63 ευρώ, άπαντα προερχόμενα από εγγραφές και συνδρομές μελών της ΕΕΕ.  Η απόδοση λογαριασμού έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα και υπεγράφη από τα παρόντα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ.κ. Ιωάννα Τσίγκανου και Δημήτριο Ευαγγελάτο.

Μετά το πέρας του απολογισμού, η Αντιπρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. Ομότ. Καθηγήτρια κ. Καλλιόπη Σπινέλλη έλαβε το λόγο, και αφού ευχαρίστησε την κ. Α. Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου για την πολυετή και σημαίνουσα προσφορά της ως Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, έκανε ανακοινώσεις αναφορικά με επικείμενες επιστημονικές εκδηλώσεις εγκληματολογικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, το λόγο έλαβε η Πρόεδρος της απερχόμενης Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. Ιωάννα Τσίγκανου, η οποία ενημέρωσε την ολομέλεια για τον έλεγχο των αρχείων του απερχόμενου Δ.Σ. και απήλλαξε από την ευθύνη την Επιτροπή.

Αθήνα, 29/03/2011