Δεύτερη απονομή των βραβείων της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α

Τη Δευτέρα 29-6-2015, πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, η τελετή λήξης σχολικού έτους του Γυμνασίου-Λυκείου, κατά την οποία έγινε η 2η απονομή των βραβείων της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας για τον καλύτερο μαθητή Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα, από τη Γενική Γραμματέα, Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου και την Ταμία της ΕΕΕ Δρ.Ευδοξία Φασούλα.

Βραβεία στους μαθητές απένειμαν, επίσης, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα δικαιώματα του Ανθρώπου και οι συγγενείς του μακαριστού ιερομόναχου  π. Μάρκου Μανώλη, ενώ εκ μέρους του σχολείου πραγματοποιήθηκε βράβευση της εκπαιδευτικού Δρ. Γιούλης Πεζοπούλου για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά της στις θεατρικές δραστηριότητες του σχολείου.

Κατά την τελετή οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με τη βοήθεια μαθητών παρουσίασαν τα δεκαπέντε (15) εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015 (Πολιτιστικά – Αγωγής Υγείας – Περ/ντικα), μεταξύ των οποίων και δύο ευρωπαϊκά (PICP, Partners In Crime Prevention και PRIMEDIA). Έγινε επίσης ενημέρωση σχετικά με τις επισκέψεις και τις διάφορες δράσεις στις οποίες συμμετείχε το σχολείο, όπως, μεταξύ άλλων, η εκπαιδευτική δραστηριότητα με μεταπτυ­χιακούς φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εγκληματολογία» του Παντείου Πανεπιστημίου, την οποία οργάνωσε η Διευθύντρια του Προγράμ­ματος, Καθηγήτρια κ. Χρ. Ζαραφωνίτου και τα μέσω Skype Μαθήματα Εγκληματολογίας από τον επίτιμο Καθηγητή Εγκληματολογίας κ. Αντώνη Μαγγανά.

Μετά τη λήξη της τελετής πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σχολείο και περιήγηση στις αίθουσες, όπου οι μαθητές εξέθεταν τα έργα που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο των Προαιρετικών Προγραμμάτων.

Στην εφετινή τελετή συμμετείχαν ο Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου του υπουργείου Δημήτρη Ζέρβα, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οικογένειες των νέων, μέλη του σωφρονιστικού και επιστημονικού προσωπικού του Καταστήματος και πολλοί φίλοι του σχολείου.


Πατήστε εδω για να δείτε φωτογραφίες απο την εκδήλωση!