6η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ.Ν. ΑΥΛΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6ης ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑ (ΕΣΚΝΑ)

Η Ελληνική Εταιρεία Εγκληματολογίας απένειμε για 6η φορά βραβεία σε μαθητές και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης των σχολείων του Ειδικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, κατά την τελετή λήξης του σχολικού έτους που πραγματοποιήθηκε στις 27-6-2024.

Τα βραβεία επέδωσε η Αντιπρόεδρος της Εταιρείας μας Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου σε τρεις μαθητές που πρότεινε το συμβούλιο των καθηγητών των σχολείων, προερχόμενους αντίστοιχα από το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο που προτάθηκαν από το συμβούλιο καθηγητών των σχολείων. Κάθε βραβείο αντιστοιχούσε εφέτος στο ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ, ήτοι συνολικά  τετρακόσια πενήντα (450) ευρώ.

Η τελετή ολοκληρώθηκε σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης λόγω και της συνταξιοδότησης του Διευθυντή των Σχολείων ΕΣΚΝΑ κ.Πέτρου Δαμιανού, το έργο και η συμβολή του οποίου στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης σε σωφρονιστικό περιβάλλον και ειδικά στο ΕΣΚΝΑ υπήρξε καθοριστική. Η Εταιρεία μας θα κάνει εκτενή αναφορά στο έργο και τον ίδιο τον κ.Δαμιανό σε προσεχές τεύχος του Ενημερωτικού της Δελτίου.

Στην επίδοση των παραπάνω βραβείων συνέπραξαν με την Αντιπρόεδρο της Εταιρείας μας αφενός η αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ.Έρρικα Πρεζεράκου και αφετέρου η ε.τ.Εισαγγελέας του Α.Π κ. Ξένη Δημητρίου καθώς και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ.Παρασκευή Κουκούλα, από κοινού με τον Διευθυντή του σχολείου κ.Δαμιανό και την Υποδιευθύντρια κ.Αναστασία Πέππα, η οποία αναλαμβάνει τη θέση της Διευθύντριας από το ερχόμενο σχολικό έτος.